luxe hotel Breda
|

Luxe hotels in Breda

Voor een luxe overnachting zit je in Breda wel goed. Mijn geboortestad heeft niet alleen een pittoreske binnenstad vol historische bezienswaardigheden, gezellige kroegen, zonnige terrassen en hippe hotspots. Je vindt ook luxueuze boetiekhotels in Breda voor een heerlijk nachtje weg in alle comfort en stijl. Wat dacht je van een luxe hotel met themasuites? Of van overnachten in een klooster? Na bijna twee decennia in Breda te hebben gewoond, weet ik precies waar je moet zijn. Lees snel verder voor al mijn tips!

Hotel Nassau Breda | Luxe overnachten in een klooster

Met een locatie in een van de oudste straten van Breda heeft Hotel Nassau een prominente plek in het Bredase stadsbeeld. Ooit stond hier een drietal hofhuizen voor belangrijke adel, maar door de eeuwen heen werden de huizen omgebouwd en uitgebreid tot een historisch kloostercomplex. Pas in 1991 verlieten de laatste zusters het klooster. In 2016 opende Hotel Nassau haar deuren en verwelkomde het haar eerste gasten voor een luxe hotelovernachting in Brabant. Het Hotel Nassau is onderdeel van de Marriot Autograph Collection, waarmee je dus ook kan rekenen op de vertrouwde luxe van deze bekende hotelketen. Er zijn veel verschillende kamers, onderverdeeld in vier kamertypen. Alle kamers en suites zijn luxe uitgerust en bijzonder ingericht met luxueuze bedden, beddengoed en stijlvolle badkamer. Let ook vooral op de moderne fotografiekunst met een knipoog naar het katholieke verleden van de locatie.

Bekijk Hotel Nassau Breda

Boutique Hotel Het Scheepshuys | Luxe boetiekhotel in Breda

Buiten het centrum van Breda ligt in de groene woonwijk Brabantpark een karakteristieke villa. Hier vind je boetiekhotel Het Scheepshuys, waar naast een hippe koffiebar ook tien luxe hotelkamers te vinden zijn. De villa dateert uit 1927 en heeft nog altijd veel van haar historische uitstraling behouden. Die authentieke elementen worden gecombineerd met moderne luxe en comfort. Gasten kunnen genieten van de heerlijke tuin met terras. Ze zijn uiteraard ook welkom in de eigen koffiebar van het boetiekhotel, waar ’s ochtends ontbijt wordt geserveerd en de rest van de dag heerlijke koffie wordt geschonken. Het Scheepshuys heeft een eigen fietsverhuur, zodat gasten in tien minuten naar het historische hart van Breda kunnen fietsen en de stad kunnen verkennen.

Bekijk Boutique Hotel Het Scheepshuys

Bliss Boutique Hotel | Bijzondere themasuites in Breda

Voor een luxe hotelovernachting in Breda zit je goed bij Bliss Boutique Hotel. Dit bijzondere hotel ligt in het hart van de historische binnenstad. Het heeft negen luxueuze suites met een open haard, luxe bad, tv met Netflix en VI-boxspring. Iedere suite is uniek. Waar dat vaak betekent dat ze net wat anders zijn ingericht of ingedeeld, is iedere suite hier echt totaal anders. Het designhotel heeft verschillende themasuites en dat maakt dat iedere kamer een andere ervaring biedt. De Lodge Suite heeft de look van een boscabin, de Dickens & Jones Suite biedt Engelse charme en de Notting Hill Suite is de meest romantische kamer.

Bekijk Bliss Boutique Hotel

Vergelijkbare berichten