Huys van Leiden | Boetiekhotel in Leiden
| |

Huys van Leyden | romantisch boetiekhotel in leiden

Als kind was ik al dol op de prinsessen in animatiefilms en nog altijd spreekt de pracht en praal van paleizen en kastelen me aan. Ik word dus wel enthousiast van een hotel in paleissferen en al helemaal als dat staat in hartje Leiden, een van mijn favoriete stedentripbestemmingen in Nederland. Want aan de Oude Singel in Leiden vind je het unieke boetiekhotel Huys van Leyden, waar je je even een nachtje in vorstelijke sferen kan wanen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Huys van Leyden

Intiem boetiekhotel in Leiden

Twee majestueuze rijksmonumenten aan de Oude Herengracht en Oude Singel zijn door Lorenzo en Gaston getransformeerd tot twee sfeervolle en kleinschalige boetiekhotels. Huys van Leyden, met zijn zeven kamers, en Barones van Leyden, nog intiemer met vijf kamers, zijn de perfecte combinatie van historische grandeur en moderne luxe. Elke kamer en elk meubelstuk straalt de rijke geschiedenis en elegantie uit die de welvarende inwoners van het oude Leiden gekend moeten hebben.

Extra leuk: wist je dat je op het YouTube-kanaal van Hotels van Leyden kan zien hoe deze bijzondere verbouwingen zijn verlopen?

Een Koninklijke Ontvangst

Bij onze aankomst worden we begroet met de luxe van een eigen parkeergarage – een zeldzame vondst in het drukke Leiden. Maar de echte sprookjessfeer onthult zich wanneer we onze kamer binnenstappen. Vanaf het moment dat mijn vriend en ik onze voeten over de drempel van Huys van Leyden zetten, worden we overspoeld door een koninklijke allure en romantische sfeer.

Denk aan royale hemelbedden die uit een sprookje lijken te komen, kroonluchters, zware gordijnen, visgraatvloeren en grootse portretten van historische figuren. Voor een nacht zijn we geen gewone gasten – nee, we zijn prins en prinses in ons eigen paleis. En dat in een royale suite met prachtig uitzicht op de gracht.

De ochtend brengt het genot van een uitgebreid ontbijt, met een diversiteit die de grandeur van onze tijdelijke residentie weerspiegelt. Pancakes versierd met vers fruit en toast met zalm en een gepocheerd ei zijn het perfecte ontbijt om de dag mee te beginnen. Dat doe je ook nog eens in een prachtige ontbijtzaal. Ook weer in die historische sfeer van Huys van Leyden.

Stedentrip in Leiden

Met een centrale ligging aan de Leidse grachten is Huys van Leyden de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Leiden. Deze historische stad is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een stedentrip, maar dat is volledig ten onrechte.

In Leiden kan je je rustig een weekend lang vermaken. De levendige stad heeft knusse straten, fotogenieke grachten, talloze kerktorens en gezellige winkelstraten. Leiden zit bovendien bomvol bezienswaardigheden en musea, zoals de Oude Burcht, de vele kerken, de botanische tuinen van Hortus Botanicus, het Rijksmuseum voor Oudheden met haar mummies, de monumentale stadspoorten, een historische molen, Naturalis met haar dino’s en meer.

Kortom,

Als je op zoek bent naar een unieke hotelovernachting, is Huys van Leyden – of haar zusje Barones van Leyden – echt een aanrader. Het is een onderdompeling in historische sfeer en ultieme luxe op een toplocatie in Leiden. Voor een romantisch weekendje weg of een luxe hotel in Leiden zit je hier absoluut op het goede adres.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Huys van Leyden

Vergelijkbare berichten