Island Cabin Natuurhuisje Rotterdam
|

Natuurhuisje in Rotterdam

In een moderne stad als Rotterdam lijkt de natuur ver te zoeken, maar na 15 jaar in deze havenstad te hebben gewoond, weet ik gelukkig wel beter. Ik weet waar je een mooie botanische tuin vindt, in welke plas je een duik kan nemen, wat de leukste parken zijn en dat je hier Schotse Hooglanders kan vinden. En wat ik ook weet te vinden: een heel fijn natuurhuisje in Rotterdam op een idyllisch eiland in de natuur! Dat is eens een heel andere ervaring dan de gemiddelde citytrip met een hotel in Rotterdam. In deze blog geef ik je tips voor deze overnachting in de natuur én als bonus vertel ik je over wat natuurhuisjes net buiten de stad.

Island Cabin | overnachten op een rotterdams eilandje

Het enige échte natuurhuisje in Rotterdam is de Island Cabin, idyllisch gelegen op een eiland. Hoe je er dan precies kan komen? Nou, met de waterfiets die voor je klaarligt bij aankomst! Daarmee vaar je jezelf naar het eiland in de Bergsche Plassen. Op het eiland wacht een moderne, houten cabin omringd door een grote vlonder met loungebanken, hangmat, picknicktafel en terras. De cabin heeft een hippe inrichting, sfeervolle houtkachel en luxe voorzieningen. Denk aan een home cinema, vloerverwarming, en grote eetkeuken.

Bekijk Island Cabin Rotterdam

Wikkelboat | duurzaam huisje op het water

Als je zoekt naar rust en vrij uitzicht in Rotterdam, overweeg dan een overnachting in een Wikkelboat in het centrum van de stad. In het kloppende hart van Rotterdam vind je deze verrassend unieke accommodaties. Deze eco-vriendelijke designhuisjes, gemaakt van een uniek soort gewikkeld karton, staan op vlonders in de Rotterdamse haven! De eerste twee Wikkelboats zijn genesteld in de sloepenhaven “The Red Apple Marina”, gelegen in het centrum van de stad en vlakbij de Markthal, het Witte Huis en de Oude Haven. In de Rijnhaven liggen vijf wikkelboats tussen de kosmopolitische Kop van Zuid en het trendy Katendrecht. Je overnacht hier dus in hartje stad, maar dan wel met de rust van een hip vakantiehuisje op het water.

Bekijk de Wikkelboats in Rotterdam

Woonboot aan de Rotterdamse Schie | natuurhuisje aan het water

Tussen Rotterdam en Delft ligt de Schie, wat de thuisbasis is van dit bijzondere natuurhuisje. Met twintig minuten varen ben je al in Rotterdam of Delft. Deze unieke woonboot ligt heerlijk beschut en heeft een roeiboot om het water op te gaan. In de zomer kan je hier gewoon een duik nemen in het water, of geniet van de zonsondergang op het terras rondom de boot. De woonboot in de Zuid-Hollandse natuur heeft een houtkachel, twee slaapkamers, wifi, airco, een moderne badkamer en voldoende ruimte voor drie gasten. Een uniek vakantieplekje voor een bijzondere ervaring!

Bekijk de woonboot aan de Schie

Amerikaanse bus aan de Schie | unieke overnachting vlakbij rotterdam

Wil je echt uniek overnachten in de natuur rondom Rotterdam? Dan heb ik hier echt een pareltje voor je: een Amerikaanse bus die is omgebouwd tot luxe camper! Aan de Schie tussen Rotterdam en Delft vind je een 10 meter lange bus met vrij uitzicht over het water. De Amerikaanse camper is uitgerust met moderne gemakken zoals een toilet, douche, combi-oven, inductiekookplaat en een ruime koelkast. Er is ook een Jacuzzi die al met warm water voor je klaarstaat bij aankomst! Het gebruik van deze Jacuzzi en ook voor kano’s is bij de prijs inbegrepen.

Bekijk de Amerikaanse camperbus aan de Schie

Vergelijkbare berichten