Bijzonder Overnachten Haarlem
|

Bijzonder Overnachten in Haarlem

Bijzonder overnachten in Haarlem doe je in een hostel in boetieksferen, een voormalige zuivelfabriek, een historisch pand uit de zeventiende eeuw en meer bijzondere accommodaties. Haarlem is een schatkamer vol geschiedenis, kunst en cultuur met bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, het Frans Hals Museum, de historische hofjes en het iconische Teyler Museum. Maar je zit hier ook goed voor een uniek nachtje weg! Gebruik mijn tips om jouw stedentrip naar Haarlem te combineren met een originele overnachting.

Hello, I’m Local | Boetiekhostel in Haarlem

Een boetiekhotel? Of hostel? Hello, I’m local doet niet aan standaardlabels en combineert ze gewoon tot een boetiekhostel. Dit hostel met zowel privékamers als slaapzalen en gedeelde faciliteiten heeft alle kenmerken van een hostel. Maar dan wel met de stijl van een boetiekhotel! Alle kamers van het hostel zijn uniek en hebben een naam en inrichting die verwijst naar de Hollandse geschiedenis. Interieurstudenten van het HMC in Amsterdam hebben geholpen met de originele aankleding. Denk aan vintage details, een kamer met een bedstee en kussenslopen gemaakt van oer-Hollandse theedoeken.

Bekijk Hello I’m Local

ML | hotel met michelin ster-restaurant

Ben je een fijnproever en op zoek naar een bijzondere overnachting in Haarlem? Dan is deze hoteltip voor jou bedoeld! In een prachtig en monumentaal pand aan het Klokhuisplein huisvest sinds 2018 ML. Deze naam is een grote bekendheid in Haarlem vanwege haar restaurant met Michelin ster. Maar dit historische pand herbergt ook een van de fijnste slaapplekken van Haarlem. Met maar 17 kamers en suites is ML een kleinschalig hotel met een intieme sfeer. De bijzondere historie van het pand is mooi bewaard gebleven, maar dan wel in een stijlvolle en moderne setting. Natuurlijk biedt ML ook een culinair arrangement aan en als je slaapt in een hotel met sterrenrestaurant, dan is is dat natuurlijk wel een must.

Bekijk Hotel ML

Boutique Hotel STAATS | Boetiekhotel in een oud schoolgebouw

STAATS is zonder twijfel het meest instagrammable en een van de populairste slaapplekken in Haarlem. Het boetiekhotel is gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de rand van het stadscentrum van Haarlem. Iedere hotelkamer is anders en alle ruimtes zijn met aandacht voor detail ingericht. De interieurs zijn om door een ringetje te halen en zouden niet misstaan in een interieurmagazine. De warme kleuren, stijlvolle details en mooie meubels maken de kamers van STAATS tot een belevenis. De hoge ramen zorgen niet alleen voor een heel fijne lichtinval, maar zijn authentieke details die het historische karakter van het pand als oud schoolgebouw laten zien. Een school is STAATS overigens op haar eigen manier ook nog steeds. In het eigen restaurant worden jongeren opgeleid in de horeca en hospitality.

Bekijk Boutique Hotel STAATS

MAF Haarlem Boutique Hotel | historisch hotel in zeventiende-eeuws pand

Waar in de dertiende eeuw een klooster stond en in de zeventiende eeuw een mooi pand werd gebouwd, vind je nu een mooi boetiekhotel in Haarlem. Het MAF Haarlem Boutique Hotel is een sfeervol hotel dat nog echt een historische sfeer ademt. Sommige kamers hebben een authentiek balkenplafond en andere suites hebben weer uitzicht op de historische binnenstad. De kamers zijn allemaal uniek en beschikken over karakteristieke grote ramen, hoge plafonds of een gezellige houten zolder. Wat de kamers wel met elkaar gemeen hebben, is hun kleurrijke en stijlvolle inrichting. Ook zijn ze allemaal voorzien van een luxe badkamer met ligbad en aparte douche.

Bekijk MAF Haarlem Boutique Hotel

Bambu Sleep Boutique | minihotel met vier kamers

Je hebt kleinschalige hotels en je hebt Bambu Sleep Boutique. Dit minihotel heeft maar vier kamers, dus voor persoonlijke aandacht en een intieme sfeer is dit de perfecte keuze. Dit bijzondere hotel in hartje Haarlem heeft een toplocatie tussen de bezienswaardigheden van de stad. De vier kamers zijn ieder uniek ingericht. Bijzonder mooi is de suite met de diepblauwe kleuren die niet alleen op de muren, maar ook op het prachtige balkenplafond zijn aangebracht.

Bekijk Bambu Sleep Boutique

Brasss Hotel Suites | Haarlems Luxehotel met eigen wellness

Gamba, Makreel of Octopus? Nee, ik neem hier niet je bestelling op, maar geef je de keuze tussen de verschillende kamers van Brass Hotel Suites. De namen van de kamers verwijzen allemaal naar de zee, wat je ook terugziet in de kunst op de muren. Dit luxehotel in Haarlem is dan ook de perfecte keuze voor wie zelf ook graag in het water ligt. Hier boek je namelijk luxe hotelsuites met spafaciliteiten zoals een vrijstaand bad (suite Langoustine) of een eigen Jacuzzi (suite Goudbrasem). Los van dat soort extra luxe is Brass Hotel Suites ook een bijzonder mooi hotel. Denk aan een stijlvolle inrichting, sfeervolle details en een monumentaal pand in Art Deco-stijl uit 1899.

Bekijk Brass Hotel Suites

the niu Dairy | overnachten in een oude zuivelfabriek

De naam van dit hotel verwijst al naar de geschiedenis van het pand, waarin het is gevestigd. Ooit was hier de zuivelfabriek De Sierkan te vinden, maar nu kan je hier stijlvol overnachten in een van de maar liefst 84 kamers. Na een grondige renovatie is niets meer van de oude fabriek in The Niu Dairy terug te vinden. Toch heeft het hotel meer van haar geschiedenis behouden dan alleen het ‘dairy’ in de naam. Denk aan lampen van melkflessen, stoelen met koeienhuid. Ook aan de buren – een populair poppodium – is gedacht. Albumcovers en portretten van lokale muzikanten in de lobby vullen de verwijzingen naar de oude zuivelfabriek aan.

Bekijk The Niu Dairy

Vergelijkbare berichten