Overnachten Gouda Baartje Sanderserf

Baartje Sanderserf | Knusse B&B in Hartje Gouda

Als je op zoek bent naar een unieke overnachting in Gouda, dan heb ik een geweldige tip voor je. Verstopt achter een monumentale gevel met daarin een schattig poortje ligt het Baartje Sanderserf uit 1687. In een groene tuin vind je daar twee knusse B&B-huisjes, waar je je door de huiselijke stijl en fijne sfeer meteen thuis zal voelen. Tijdens mijn bezoek aan Gouda met mijn vriend en twee kids was dit ons tijdelijke thuis en daar vertel ik je graag meer over!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Baartje Sanderserf in Gouda

Monumentaal erfgoed van Gouda

In het charmante stadje Gouda, beroemd om zijn kaas en historische architectuur, biedt het Baartje Sanderserf een heel schattig hofje met B&B-huisjes. Het is een authentiek hofje van barmhartigheid, waarvan je er in Gouda nog meer kan vinden. Het plaatje naast de deur verraadt dat dit prachtige plekje hoort bij het erfgoed van de stad.

Het erf is vernoemd naar de vermogende weduwe Baertje Sanders die in 1686 overleed. In haar nalatenschap was een bedrag van 25.000 gulden gereserveerd voor de stichting van een hofje van barmhartigheid. Een jaar na haar overlijden werd een huis gekocht met daarachter een langgerekte tuin waar vijf huisjes voor de armen stonden.

Van leegstand naar B&B

Door de eeuwen heen deden de huisjes ook nog dienst als opslagruimte, pakhuis en zelfs een bibliotheek. Uiteindelijk stonden de huisjes meer dan vijftien jaar leeg, waarna ze door Lisanne en Ferdi met veel liefde werden opgeknapt.

In 2018 kocht het Rotterdamse stel het grote woonhuis en de tuin met vervallen huisjes. Wat volgde waren intensieve verbouwingsjaren. Met hun kindjes woonden de nieuwe eigenaren in de huisjes in de tuin, terwijl het woonhuis grondig werd verbouwd. Eigenlijk bleven alleen de voorkant en de twee zijmuren staan!

Ze besloten om het hofje in ere te herstellen. Het voormalige toevluchtsoord voor de armen zou een diezelfde functie krijgen voor toeristen. De hofwoningen werden met veel liefde omgetoverd tot comfortabele en sfeervolle tiny houses die als Bed en Baartje, oftewel B&B, worden verhuurd.

Tiny hofhuisjes

Wanneer je het sierlijke poortje van Baartje Sanderserf betreedt, stap je in een oase van rust midden in de historische binnenstad van Gouda. De huisjes liggen verscholen achter een monumentale voorgevel in een prachtige tuin die wordt gedeeld met de gastvrije eigenaren. Het erf is perfect gelegen, op slechts een steenworp afstand van alle bezienswaardigheden die Gouda te bieden heeft.

Als we ons huisje binnenlopen, valt met een op hoe hoog en licht het is. Het hoge balkenplafond geeft een heel mooie en ruimtelijke sfeer. Met een groot raam dat uitkeek op de tuin, omlijst met druiventrossen, en transparante zonnepanelen op het dak, is de lichtinval magisch.

Duidelijk is ook hoe liefdevol het huisje is opgeknapt. Verwacht geen klinische hotelsfeer, maar huiselijke gezelligheid. Inclusief plantjes en potjes en lijstjes en boekjes en snuisterijen. Van het vrolijke behang tot een keuken met verse thee, we voelen ons hier gelijk thuis.

Kidsproof overnachting

Voor ons gezin met een peuter en een baby is het achterste huisje de perfect eslaapplek in Gouda. Deze gezellige accommodatie biedt alle voorzieningen die we nodig hebben. Van een complete keuken tot eigen tuindeel met schommelbank tot onze eigen badkamer, alles is aanwezig.

De twee knusse bedstedes voegen een extra stukje gezelligheid toe aan onze overnachting. Vooral de mogelijkheid om een van de bedstedes om te vormen tot een knus eenpersoonskamertje was een leuke verrassing, perfect voor onze peuter. En voor de baby was er in dat kamertje een babybedje beschikbaar.

Naast ons B&B-huisje is er nog een tweede huisje, ook uitgerust met zo’n glazen dak met transparante zonnepanelen. Het heeft een andere indeling, met een tweepersoons hoogslaper. Dit huisje is geschikt voor twee personen en biedt een net zo knusse ervaring.

Kortom,

Als je op zoek bent naar een bijzondere en sfeervolle overnachting in het hart van Gouda, is het Baartje Sanderserf absoluut een aanrader. Met zijn rijke geschiedenis, knusse bedstedes en hartelijke eigenaren biedt deze B&B een unieke ervaring. Ons bezoek aan Gouda was mede zo leuk door onze overnachting op deze huiselijke, warme plek!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Baartje Sanderserf in Gouda

Vergelijkbare berichten