Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Bijzonder overnachten in Gouda

Voor bijzonder overnachten in Gouda heb je de keuze tussen een historische woontoren, een dierenpark, een voormalig weeshuis en meer! In de Zuid-Hollandse kaasstad zit je niet alleen goed voor de kaasmarkten in de zomer, het knusse stadscentrum en het schitterende stadhuis, maar ook voor een mooie slaapplek. Ik heb Gouda al een aantal keer verkend en werd daarbij verliefd op de bijzondere accommodaties. Lees in deze blog meer over de meest unieke overnachtingen in Gouda.

Goudse Watertoren | Kleinste woontoren van Nederland

In de oude watertoren van de Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland uit 1920 is een bijzondere slaapplek gebouwd. De watertoren werd omgebouwd tot een piepklein woontorentje. Het interieur heeft een industriële en toch huiselijke stijl door het gebruik van blauwstaal en hergebruik van oude houten vloerdelen. In de Goudse Watertoren kunnen twee gasten overnachten. Door een slimme indeling heeft het torentje alle gemakken van een compleet appartement. Gasten hebben op tien meter hoogte hun slaapkamer met een queensize bed en ook een woonkamer, badkamer en keukentje.

Bekijk de Goudse Watertoren

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda | Luxe slapen in een oud weeshuis

Als je op zoek bent naar een luxe hotel in Gouda of gewoon naar het allermooiste slaapplekje in de stad, is Weeshuis Gouda het perfecte adres. Dit boetiekhotel is alles wat je maar kan wensen. Van luxe kamers tot een restaurant met een Michelinster, Weeshuis Gouda is echt een totaalervaring! Het pand heeft een eeuwenlange geschiedenis die begint bij het oude Aalmoezeniersweeshuis in 1599. Daarna heeft het mooie monument leegstand, een openbare bibliotheek en weer leegstand gekend. Tegenwoordig is het een van de iconen van Gouda met haar romantische binnentuin, rode luiken en charmante poortje. Het interieur is geïnspireerd door Gouds plateel, lokaal aardewerk met expressieve kleuren, prints en grafische vormen van rond 1900. Dat zie je zowel terug in de kamers en suites als in het sterrenrestaurant Lizz en koffie-, cocktail- en champagnebar Coco.

Bekijk Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Het Suikerpandje | B&B in een oude opslagplaats voor suiker

In een authentiek pand van de historische binnenstad van Gouda kan je bijzonder overnachten in een oud suikerpand. Ooit werd dit authentieke gebouw gebruikt als opslagplaats voor met name suiker. Tegenwoordig is er een knusse B&B gevestigd. De accommodatie ligt in een knus straatje en heeft nog veel karakteristieke en authentieke details, zoals een houten balkenplafond. Gasten hebben naast een fijn bed ook de beschikking over een klein keukentje en een zithoek. Er is een zonnig terras. De slaapkamers op de eerste verdieping hebben een eigen badkamer en een Frans balkon.

Bekijk Het Suikerpandje

Van der Valk Avifauna | Bijzonder overnachten bij een dierenpark

In Alphen aan de Rhijn, net iets ten noorden van Gouda, vind je een unieke overnachting bij Avifauna. Het Van der Valk-hotel heeft natuurlijk alle comfort die je van deze hotelketen gewend bent. Het hoogtepunt is de speciale locatie naast het dierenpark waar vooral vogels te zien zijn. In 1956 werd het vogelpark namelijk eigendom van de familie Van der Valk. In de daaropvolgende periode groeide het park uit tot een van de grootste gespecialiseerde vogelparken ter wereld. Er zijn honderden vogels te zien. Van flamingo’s tot papegaaien en van pinguïns tot kraanvogels. Hotelgasten hebben gratis toegang tot Avifauna. Dus als je op zoek bent naar een bijzonder dagje uit met een fijne overnachting, moet je hier zijn. Extra leuk: het vogelthema zie je terug in het behang op de hotelkamers!

Bekijk Van der Valk Avifauna

waterhuisjes De Reeuwijkse Plassen | bijzonder Landal-park aan het water

Gouda heeft een prachtige locatie aan de Reeuwijkse Plassen, waar je voor een unieke overnachting moet zijn bij het Landal-vakantiepark dat naar de plassen is vernoemd. Vanaf het vakantiepark loop je zo dit prachtige natuurgebied in! Er zijn allerlei soorten huisjes te boeken, maar het meest passend bij deze waterrijke locatie zijn de waterhuisjes. De meeste huisjes van het Landal-park liggen namelijk aan het water. Vanaf je huisje kan je zo met bijvoorbeeld een SUP het water op. Extra fijn is dat er huisjes zijn in verschillende luxecategorien, waaronder met een sauna.

Bekijk Landal De Reeuwijkse Plassen

Vergelijkbare berichten