Warredal, luxe vakantiepark in Belgie
|

Warredal | Uniek Bospark Met Tiny Houses

Het bijzondere vakantiepark Warredal in België heeft mijn hart gestolen. Niet alleen is het prachtig gelegen in het bos, maar je overnacht hier ook niet in normale bungalows of standaard villa’s. Iedere accommodatie is een fotogeniek plaatje middenin de natuur en geloof me – je wordt op slag verliefd op ieder detail. En dan heb ik het nog niet eens over de privéwellness die sommige huisjes hebben. Warredal kan je misschien wel het meest bijzondere vakantiepark van België noemen.

Tot twee keer toe heb ik me in dit groene bospark ondergedompeld in de natuur. Laat me je meer vertellen over mijn ervaringen op dit unieke vakantieplekje in het groen!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Warredal

Back-to-nature-bospark

Warredal nodigt je uit om terug te keren naar de natuur met zijn back-to-nature concept. Dat begint al met de prachtige locatie in de groene bossen van Belgisch Limburg, aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het vakantiepark zet bovendien de natuurbeleving helemaal centraal. De vakantiehuisjes liggen verspreid over een prachtig en volledig autovrij bospark van 24 hectare. De huisjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en gaan harmonieus op in hun groene omgeving. Ook betekent back-to-nature bij Warredal een zekere vorm van back-to-basic. Zo is er geen wifi, omdat het niet de bedoeling is te connecten met internet, maar met elkaar en de natuur.

Tijdens ons eerste verblijf in een back-to-nature tiny house hadden we zelfs geen stopcontacten, elektrisch licht of normale koelkast. In plaats daarvan werd opgeroepen om je elektronica vooral thuis te laten, kregen we een gaslamp mee en hadden we een koelbox met koelelementen op het terras. Er was overigens wel warm water, wat elektrische sfeerverlichting en een heerlijke houtkachel waarmee we het huisje snel warm kregen.

Op het bospark van Warredal vind je twee soorten boshuisjes, de Cosy Cabins (variërend van 2 tot zelfs 8 personen) en Cosy Houses (4-6 personen). Tijdens mijn eerste bezoek sliep ik in zo’n mooie Cosy Cabin en de keer daarna probeerde ik een prachtig Cosy House uit. Ze zijn allebei dikke aanraders. Laat je me aan ze voorstellen!

Cosy Cabins: tiny houses in het bos

De Cosy Cabins zijn een soort moderne tiny houses, gemaakt van natuurlijke materialen en met een enorme raampartij gericht op het bos. Sommige cabins staan hoog op palen voor een boomhuteffect, terwijl andere weer knus op de grond zijn gebouwd. Sowieso zijn de cabins speels verspreid door het bos geplaatst, zodat dit niet voelt als een standaard vakantiepark bomvol huisjes op een rij. Daarmee zijn de cabins allemaal net even wat anders.

Ons huisje stond hoog op palen en had een prachtig uitzicht op de bosrand. Met een trap liepen we omhoog naar een soort veranda en terras met zithoek en barbecue op huisniveau, dus ook zo hoog op palen. Een grote, industeriële schuifdeur opende een modern en industerieel, maar ook knus en natuurlijk houten huisje.

Bosbaden bij de houtkachel

Je blik wordt natuurlijk meteen getrokken door die enorme glazen wand. Dat was natuurlijk de plek om eindeloos naar het bos te turen, eekhoorntjes te spotten, een boek te lezen en een kop thee te drinken.

Het theewater verwarmde ik op de houtkachel. Een ‘normale’ kachel is er namelijk niet. Je gaat eerst hout sprokkelen op het houtpunt, hakt het zelf tot kleine stukken, steekt er een houtkachel mee aan en warmt jezelf en de cabin zo op. Zet dan gelijk de theepot op de kachel en je hebt in mum van tijd ook een heerlijk dampende kop thee in je handen.

Cosy Houses: unieke sprookjeshuizen

Waar Warredal ooit begon met die prachtige tiny houses, kwamen er al snel Cosy Houses bij op het park. In een andere hoek van het bosgebied kwamen hobbithuisjes en een soort boomhutten. Ik mocht slapen in de allermooiste boomhut en oh, wat is dat toch een plaatje!

Ik overnachtte in Tree House 3, een onwerkelijke creatie dat zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. De boomhut staat hoog op palen en heeft op diezelfde hoogte een overdekt terras met pizzaoven en barbecue.

Daar had ik me al op ingelezen, dus natuurlijk zaten er pizzaingrediënten in de boodschappentas. Gelijk de eerste avond maakten we dus zelf pizza’s om die buiten op het terras in het eerste voorjaarszonnetje op te eten. Wat een geweldige ervaring!

boomhutdroom

De boomhut zelf is ook absoluut een droom te noemen. We komen binnen bij een mooie, rustieke keuken en een zithoek met een grote eettafel met stoelen en banken. Prachtig zijn ook de grote ramen met een fantastisch zicht op het groene veld achter de boomhut.

In de woonkamer zijn twee van de slaapplekken te vinden: twee speelse eenpersoons bedstedes in de muur. Een trap brengt je omhoog naar een slaapkamertje hoog bovenin de nok van de boomhut. Wat een mooi uitzicht heb je daar, zo hoog tussen de boomtoppen!

Eigen wellness en meer activiteiten

Wat Warredal al helemaal geweldig maakt? De wellnessopties! Tijdens mijn eerste keer op het park reserveerde ik een plekje in de sauna. Ik was er hartje winter, dus de afwisseling van de winterse kou met de hete sauna was heerlijk. Er zijn bovendien ook cosy cabins te boeken met een eigen hottub!

Tijdens mijn tweede bezoek was de wellnessexperience nog een stukje luxer. Mijn boomhut had namelijk ook nog eens een eigen houtgestookte sauna! Net als voor de houtkachel konden we bij de houtkeet ons hout halen en kloven, waarna we zelf de sauna konden opstoken. Je moet er wel even voor werken, maar dat maakt die sauna-ervaring toch net wat meer bijzonder. En dat is ook precies de bedoeling van Warredal.

Wat Warredal nog meer te bieden heeft? In het bos vind je ook een klimpark, een manege en een kinderboerderij. Je kan mooi over het recreatiedomein van Warredal wandelen, maar het ligt natuurlijk ook aan een natuurgebied. Beide bezoeken maakten wij een lange wandeling – er zijn er meerdere uitgezet, let op de paaltjes en de bordjes – door de mooie omgeving.

Kortom,

Als je op zoek bent naar een echt uniek vakantieadresje, dan moet je net over de Belgische grens zijn bij Warredal. Ik ben een heel groot fan van dit bijzondere vakantiepark en haar back-to-natureconcept.

Niet alleen de boslocatie is prachtig, maar je overnacht hier ook nog eens in echt bijzondere huisjes. De tiny houses waren zo mooi dat ik mezelf daar wel zag wonen – ja, inclusief ontspannen digital detox. En de boomhutten en hobbithuisjes bieden een sprookjesachtige ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Warredal

Vergelijkbare berichten