Buitenplaats Vaeshartelt Limburg
|

Buitenplaats Vaeshartelt | Kasteelovernachting in Maastricht

Vlak naast het gezellige Maastricht, genesteld tussen de glooiende Limburgse heuvels, kan je bijzonder overnachten bij Buitenplaats Vaeshartelt. Omgeven door eeuwenoude bomen en een prachtig landgoed, nodigt dit historische kasteel je uit om even terug te gaan in de tijd. Bij dit bijzondere hotel in Zuid-Limburg mag ik met mijn vriend twee nachtjes komen slapen. Het blijkt het perfecte, romantische uitje te zijn!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Buitenplaats Vaeshartelt

Historisch overnachten in Limburg

Wanneer je het oprijlaan van Vaeshartelt oprijdt, is het alsof je een sprookjesboek binnenstapt. De geschiedenis van dit kasteel is doordrenkt met verhalen die teruggaan tot de tijd van koning Willem II. Nog altijd zie je zijn vorstelijke initialen W II terug op Vaeshartelt, als je goed kijkt. Al bracht de koning uiteindelijk maar twee weken door op zijn paleisje in Limburg.

Ooit diende dit majestueuze pand als woonhuis voor edelen. Maar vandaag de dag is het omgetoverd tot een gastvrije oase waar jij en ik onszelf heel even net zo koninklijk kunnen wanen.

Historisch met een vleugje modern

Bij binnenkomst in de lobby wordt ik direct betoverd door de gouden volière. Het vrolijke getjilp van de vogels is een onverwachts welkom. Vanuit de lobby kan je gelijk doorlopen naar de restaurants van Vaeshartelt. Meervoud ja, want dit Limburgse kasteelhotel heeft meerdere opties om te dineren.

Van The Ballroom tot The Greenhouse tot de gezellige Bar, elk restaurant biedt een eigen ervaring. Ze hebben een unieke inrichting – maar allemaal een vleugje historisch met een moderne en stijlvolle chique – en zelfs een eigen menu. In The Ballroom schuiven we in de ochtend ook aan voor een ontzettend uitgebreid en kakelvers ontbijtbuffet om de dag goed te beginnen.

Onze kamer ligt in een zijvleugel van Vaeshartelt. Toegegeven: de kamer is wat underwhelming na de grandeur van het kasteel zelf. De kamers zijn modern, comfortabel en strak ingericht. Maar ze geven helaas geen enkele hint naar de historische charme van deze koninklijke locatie.

Wandelingen op het landgoed

De locatie van Buitenplaats Vaeshartelt is subliem te noemen. Niet alleen zit je aan de rand van Maastricht en kan je dus makkelijk deze gezellige stad bezoeken. Je overnacht op een prachtig landgoed.

Niet te missen is de uitgestrekte kasteeltuin. Tijdens ons verblijf in de herfst zijn de paden bedekt met een kleurrijk tapijt van vallende bladeren, en de eerste paddenstoelen steken vrolijk hun kopjes op. We volgen de informatiebordjes die ons meer vertellen over de fascinerende historie en de unieke aspecten van het park. We leren over eeuwenoude bomen, maar ook over het bijzondere ‘sterrenbos’ met een stervormige paden- en lanenstructuur.

Maak vooral ook ’s avonds een wandeling over het landgoed. De verlichting van het kasteel in combinatie met de zacht gloeiende lampjes buiten zorgen voor een magische sfeer.

Kortom,

Als je op zoek bent naar een luxe overnachting in Maastricht of een bijzonder kasteelhotel in Limburg, zet dan Buitenplaats Vaeshartelt bovenaan je wensenlijstje. Dit hotel biedt de ultieme combinatie van een perfecte locatie bij de Limburgse hoofdstad met dit uitgestrekte landgoed met historisch tintje maken dit een bijzondere overnachting. Als je jezelf wilt trakteren op een koninklijke ervaring, is Vaeshartelt de perfecte plek om te ontdekken.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Buitenplaats Vaeshartelt

Vergelijkbare berichten