Amsterdam
|

Natuurhuisje Amsterdam

Overnachten in een natuurhuisje in Amsterdam geeft je de perfecte combinatie tussen een stedentrip in een wereldstad en de rust van de natuur. Nou is Amsterdam misschien niet de eerste bestemming waar voor die rust en natuur, maar het tegendeel is waar. Naast luxe hotels en hippe hostels boek je in Amsterdam ook bijzondere natuurhuisjes. Vooral Amsterdam-Noord is een stuk rustiger en natuurlijker dan het gezellige centrum, maar wel op makkelijke fietsafstand van alle bezienswaardigheden en leuke plekjes. Kortom: laat je eens inspireren om te kiezen voor een uniek natuurhuisje in Amsterdam. In deze blog deel ik mijn tips met je.

Sweets Hotel | Brugwachtershuisje op het water

Sweets is zowel het kleinste als het grootste hotel van Amsterdam. Dit hotel bestaat namelijk uit individuele hotelkamers in oude brugwachtershuisjes van Amsterdam die verspreid liggen over heel de stad. Ik overnachtte bijvoorbeeld een keer in een huisje in hartje centrum naast het Centraal Station. Maar wacht dacht je van een Amsterdams natuurhuisje in Noord? Bruchtwachtershuisje Buiksloterdraaibrug is een plaatje om te zien. De inrichting is hip en modern en het natuurhuisje heeft een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer op een piepklein oppervlak. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op het water.

Bekijk Sweets Hotel Buiksloterdraaibrug

Mot in Mokum | Natuurhuisje in een Amsterdamse vlindertuin

Presentatrice Jennifer sliep in een aflevering van 3 op Reis al in dit bijzondere natuurhuisje tussen de vlinders! In het Amsterdamse Mokum ligt een prachtige vlindertuin en daar kan je in het voorjaar en de zomer wel heel bijzonder overnachten in dit huisje. Het ontwerp van het piepkleine huisje is bijzonder fotogeniek en de locatie is dat ook zeker. Het terrein heeft meerdere locaties waar lekker en circulair gegeten kan worden. Omringd door een duurzame natuurtuin voel je je hier even helemaal uit de stad, terwijl je toch middenin Amsterdam zit. Het huisje zelf is ook duurzaam en gericht op de natuur ingericht. Zo is de wc een composttoilet en is er een buitendouche. Onderdeel van deze unieke ervaring is natuurlijk ook het observeren van vlinders. Wanneer er rupsjes zijn, wordt bovendien verwacht dat je voor ze zorgt. Vlinders die uit hun pop komen, mag je vrijlaten!

Bekijk het Natuurhuisje Mot in Mokum

Boerenhuisje in Schellingwoude

In Schellingwoude, een dorp in het stadsdeel Amsterdam-Noord, kan je heerlijk overnachten in een oude boerderij uit 1924. Eigenaren Karel en Sonia hebben de boerderij duurzaam gerestaureerd en creëerden bij hun woonhuis een prachtige studio voor twee personen. Op een tiny oppervlak van 28 m² heb je een moderne badkamer (met bad!), een volledig uitgeruste keuken en een zithoek met een (slaap)bank. Huur vooral ook de elektrische fietsen die ter beschikking staan. Daarmee ben je in nog geen half uur in het historische centrum van Amsterdam. Of bezoek de beroemde dorpen ten noorden van Amsterdam, zoals Edam, Monnickendam, Marken en Volendam.

Bekijk Natuurhuisje Schellingwoude

The Unbound | Designhuisjes in Amsterdam-West

Aan de rand van West-Amsterdam ligt het kleinschalige park The Unbound. Dit hippe park geeft een geheel nieuwe invulling aan het concept vakantiepark. Duurzaamheid en luxe worden hier gecombineerd met een hippe, moderne look zoals je die van een luxury hotel zou verwachten. De natuurhuisjes in boetieksferen zijn er in verschillende types. Je kan overnachten in duurzame Wikkelhouses gemaakt van gewikkeld karton. Of wat dacht je van Skycabins met een groot dakraam boven je bed? Ieder type cabin is even bijzonder. Op het duurzame vakantiepark zijn naast de bijzondere huisjes ook een eigen restaurant, een bar, moestuinen, een drijvende sauna en een spa te vinden.

Bekijk The Unbound

Tuinen van West | Natuurhuisjes in Amsterdam-West

In de Tuinen van West kan je overnachten in bijzondere Freelodges. Deze designhuisjes staan middenin een wild polderlandschap in de groene zoom van Amsterdam. Je kan je eigen groente en fruit plukken, varen in een kano en pizza’s bakken rond het kampvuur. Omringd door inheemse struiken, bloemen en planten, wilgen en fruitboompjes en brede sloten met dikke rietkragen voel je je hier helemaal in de natuur. Maar dan wel vlakbij het Amsterdamse centrum! Geniet in je natuurhuisje van het boven het landschap zwevende terras, de grote raampartijen met weids uitzicht en luxe badkamer. Op zoek naar wat extra luxe? De gasten van de Freelodges kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het luxe park The Unbound om de hoek!

Bekijk Tuinen van West

Pipowagen in Amsterdam

Heb je altijd al eens willen overnachten in een originele pipowagen? Ook dat kan in Amsterdam! In een groene, waterrijke wereld meteen ten noorden van het IJ staat een mintgroene pipowagen met een licht interieur, stijlvolle details en een weids uitzicht. Het huisje is van alle gemakken voorzien: een knus tweepersoonsbed, fijn keukentje en badkamer met douche en duurzaam composttoilet. Het natuurhuisje staat in het groen bij een boerderij, waar het wordt omringd door weidevogels, schapen, kippen en koeien. In de buurt kan je kajaks en fluisterbootjes huren en in het IJ zwemmen. 

Bekijk de Pipowagen

Vergelijkbare berichten