Trek In bij It Dreamlan | Glamping in Friesland
| |

Trek-In bij it Dreamlân | Unieke glamping in Friesland

Bij het krieken van de dag, omringd door de kalmte en rust van het Friese platteland, ontwaak ik in een unieke Trek-In bij camping it Dreamlân. Deze moderne, duurzaam gebouwde trekkershut ligt genesteld tussen uitgestrekte groene velden en idyllische waterwegen in Friesland. Voor drie dagen is dit het knusse toevluchtsoord van mij en mijn vriend, terwijl we het mooie Friesland verkennen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van it Dreamlân

Bijzondere trekkershutten in Friesland

Bij natuurkampeerterrein it Dreamlân in Noord-Friesland kan je slapen in leuke huisjes en kamperen met eigen tent of caravan. Maar je kan hier ook bijzonder overnachten in trekkershut de Trek-In.

Deze bijzondere glampingervaring is gevat in een mooie architectuur, waarbij gebruik is gemaakt van duurzame of hergebruikte materialen. Aan beide kanten heeft de Trek-In enorme ramen van vloer tot plafond. Hoewel de trekkershutten niet groot zijn, heb je hierdoor een heel ruimtelijk gevoel en veel licht.

Tel daarbij op het weidse uitzicht over de Friese weilanden en je voelt je hier helemaal tot rust komen. De ruimtelijkheid en het ingenieuze ontwerp van de Trek-In brengen op die manier het buitenleven bijna naadloos naar binnen, en vice versa.

Luxe glampingervaring

De schuine wanden, geïnspireerd door de eenvoud en het karakter van een tent, huisvesten de luxe en comfort van een glampingervaring. Het ontwerp is ontstaan op verzoek van natuurkampeerterreinen die gasten meer luxe wilden bieden dan alleen een tent of basic trekkershut.

Dat extra stukje comfort en luxe vind je dan ook zeker bij de Trek-In. Ik overnacht hier met mijn vriend in het vroege voorjaar, maar heb niets te klagen over kou. We hebben bovendien een eigen keukentje, een badkamer, stromend koud en warm water en elektriciteit.

Luxe Midden in de Natuur

Met de zachte geluiden van de natuur als onze wekker en de gouden stralen van de opkomende zon die door de grote ramen dansten, begint de dag in puur gelukzaligheid. De grote ramen onthulden de majesteit van de Friese weilanden – een levend schilderij dat met elk passerend uur van karakter verandert.

Langs het kampeerterrein loopt ook een idyllisch watertje. In de zomermaanden is dat perfect om met de beschikbare kano’s te peddelen naar het idyllische Kollum. Tijdens ons bezoek in een koude maartweek is het daar nog wat te koud voor, maar ook wij genieten van het Friese buitenleven. Er loopt een knuffelige kat rond, de mist hangt boven de weilanden en het zonlicht geeft alles een warme gloed.

In de omgeving van het kampeerterrein in Noord-Friesland is van alles te doen. Tijdens onze dagen bij it Dreamlân verkennen we het nationaal park bij het Lauwersmeer, waar je mooi kan wandelen. Een bezoek aan het historische Dokkum voelde als een reis door de tijd, en het pittoreske kustplaatsje Moddergat blijkt een geweldige plek om het Wad te ervaren tijdens laag water.

Kortom,

Bij natuurkampeerterrein it Dreamlân kan je meer dan alleen kamperen. Je vindt hier de ultieme glampingervaring met de luxe van een eigen huisje, maar dan op een kampeerterrein met een weids uitzicht over de Friese weilanden. In de Trek-In, te midden van de ongerepte natuur, smelten we een paar dagen samen met het uitgestrekte landschap. Het is daarmee de perfecte plek om ontspanning, rust en natuur op te zoeken.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van it Dreamlân

Vergelijkbare berichten